Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Alkmaar

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Alkmaar geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energiebesparingsadvies tref je grondig de totale kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsopties. Het rapport met aanbevelingen is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een rapport met aanbevelingen met alle duurzaamheidsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel toont het rapport de geraamde kosten, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Alkmaar die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-alkmaar

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te reduceren In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport wordt opgemaakt met daarin energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Alkmaar (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het rapport geeft een overzicht met innovatieve maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare energie-specialist. Professionele EPA-adviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om 2 of 3 offertes op te zoeken van ervaren energie adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een lijst met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Alkmaar.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur neemt de woning op en analyseert welke investeringen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen mailt hij een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze eigenschappen zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Alkmaar laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw pand?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Alkmaar vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een professionele energieadviseur. Wij adviseren om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder tref je namen en adressen van kwalitatieve specialisten die actief zijn in de gemeente Alkmaar. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VabetraTuinderspad 1491813CXAlkmaar
Green UsMunnikenweg 601823DDAlkmaar
WoningscansSaturnusstraat 441829CZOudorp
Ridoh B.V.Paternosterstraat 41811KGAlkmaar
Bureau BaekSchilderend 541791BHDen Burg
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Alkmaar

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Alkmaar waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over elektrisch koken.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Alkmaar

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (bekijk meer info over isolatie)€4220,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5770,00€940,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4535,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3040,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€450,00€51,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1100,00€200,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Alkmaar is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder tref je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Alkmaar: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice of Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.850 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Alkmaar kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.350 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €160,00 tot €550,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Alkmaar. In de box hieronder vind je daarom een weergave met effectieve en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Alkmaar!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Alkmaar: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat concrete maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsadvies geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Ontdek beschikbare subsidies in Alkmaar

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand delen we praktische informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Alkmaar.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, dak, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Alkmaar biedt mogelijk ook diverse lokale subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alkmaar vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Alkmaar gebruiken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Hollands Kroon, Den Helder en Heiloo).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alkmaar.
 • Pas je eigen hypotheek aan: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Alkmaar

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Alkmaar?

Dit energie maatwerkadvies Alkmaar is een besparingsplan met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, een warmtepomp installatie laten monteren of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het document onderschrijft per maatregel de kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 – €300,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €265,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Alkmaar te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met een kostenbegroting en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Alkmaar voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie