Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schermerhorn

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Schermerhorn kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en omschrijft de verschillende optie. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden passen bij jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In de aanbevelingen bekijk je uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de diverse investeringsopties. Het energieplan is geschikt voor alle particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een verslag met alle investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de geschatte kosten, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Schermerhorn die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-schermerhorn

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te minderen. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren adviseur. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schermerhorn (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het verbeteren van gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke energie-specialist. Betrouwbare maatwerkadviseurs zijn te vinden op het Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om meerdere offertes te zoeken van erkende experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een schema met opties die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Schermerhorn.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en bekijkt welke groene maatregelen passen bij de woning. Niet veel later krijg je een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je onderdelen zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Schermerhorn laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woning?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Schermerhorn vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gediplomeerde energie expert. Het is wijs om een adviesbureau uit de regio te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Alkmaar. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Schermerhorn

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schermerhorn die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over LED-lampen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Schermerhorn

 1. Een gunstige energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk hier meer info)€2370,00€175,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11675,00€655,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4795,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2855,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€340,00€57,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €20,25€28,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij normale huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Schermerhorn is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De additionele stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder check je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Schermerhorn: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Essent, Engie of Oxxio, Vandebron, Powerpeers, Delta, United Consumers. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost je circa €4.750 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Schermerhorn aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.550 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €245,00 – €475,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Schermerhorn. In de box hieronder check je een lijstje met doelgerichte en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Schermerhorn!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Schermerhorn: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het concept plan geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Schermerhorn

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje tref je up-to-date info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Schermerhorn.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, ramen, gevel, (spouw)muur, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Alkmaar heeft mogelijk verschillende lokale subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alkmaar zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Schermerhorn bekijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Oudendijk, Spierdijk en Avenhorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alkmaar.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Schermerhorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schermerhorn?

Dit energie maatwerkadvies Schermerhorn is een adviesrapport met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsadvies biedt per maatregel het kostenplaatje en de besparing. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit besparingsadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Tip: het is handig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Schermerhorn te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Schermerhorn voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie