Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oudendijk

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Oudendijk zal je verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en geeft een toelichting waar de kansen liggen. Het rapport is concreet en vertelt welke werkzaamheden je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport onderzoek je gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde duurzame opties. Het advies is relevant voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je krijgt een verslag met alle werkzaamheden waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel vind je een kostenbegroting wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Oudendijk die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oudendijk

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Wil je je woning energiezuiniger maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oudendijk (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle duurzame oplossingen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het verhogen van de isolatie van buitenmuren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale energieadviseur. Deskundige vakmensen vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om enkele offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een overzicht van groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Oudendijk.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan verkrijg je een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen lees je kenmerken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oudendijk laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn pand?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Oudendijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Wij adviseren om een adviseur nabij jouw woonplaats te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder doorzoek je adres-informatie van goede maatwerkadviesbureaus die actief zijn in de gemeente Koggenland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Oudendijk

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oudendijk die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand beschrijven we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over zuinige douchekoppen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Oudendijk

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk hier meer info)€2400,00€175,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11125,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5430,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3185,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€320,00€23,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,70€5,95 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Oudendijk is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder lees je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oudendijk: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Engie of Delta, Oxxio, Vandebron, United Consumers, Powerpeers. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.550 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Oudendijk laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat. Het systeem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.100 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €160,00 – €450,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Oudendijk. In dit blokje kan je aan de slag met een overzicht met impactvolle en voordelige vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Oudendijk!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Oudendijk: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Het document bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Oudendijk

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder check je actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Oudendijk.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, vloer, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Koggenland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Koggenland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Oudendijk afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Lutjebroek, Avenhorn en Westwoud).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaar-bewoners hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Koggenland.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Oudendijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oudendijk?

Dit energie maatwerkadvies Oudendijk is een besparingsplan met een plan van aanpak voor de verduurzaming van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het rapport behandelt per maatregel het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €210,00 tot ongeveer €300,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €260,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Oudendijk op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Oudendijk voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie