Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westwoud

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Westwoud is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en bekijkt waar besparingen mogelijk zijn. Het plan laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energiebesparingsadvies onderschrijven ze in detail de investering en de terugverdientijd van de verschillende duurzame keuzes. Het energieadvies is aan te raden voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een energierapport met alle mogelijk interessante maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel check je een kostenbegroting de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Westwoud die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-westwoud

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te reduceren In het plan wordt grondig beschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige doet een deskundige checkup en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: De maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke expert. Professionele en objectieve energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westwoud (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport geeft een overzicht met verschillende vergroeningsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), buitenmuurisolatie met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Erkende energie specialisten kan je vergelijken op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om minimaal 2 offertes te verkrijgen van onafhankelijke EPA-adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een lijst met maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Westwoud.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een energieadviseurs komt langs en berekent welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop krijg je een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze informatie zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Westwoud laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw pand?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Westwoud vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een neutrale energie specialist. Het is aan te raden om een energie expert uit de regio te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder lees je contactgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Drechterland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Westwoud

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westwoud die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder check je goede duurzame oplossingen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over LED-verlichting.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Westwoud

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (bekijk hier meer info)€4720,00€460,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12075,00€650,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5370,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3225,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€345,00€48,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1050,00€185,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Westwoud is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte check je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Westwoud: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Engie & Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, Powerpeers, Delta. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €4.700 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Westwoud kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in de woning warm water te maken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.750 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €210,00 t/m €550,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Westwoud. Onderstaand vind je om die reden een overzicht met praktische en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Westwoud!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Westwoud: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het rapport vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Westwoud

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder verstrekken we bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Westwoud.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, gevel, dak, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Drechterland hanteert mogelijk nog extra regionale subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Drechterland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Westwoud gebruiken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Grootebroek, Andijk en Hoogkarspel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Drechterland.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Westwoud

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westwoud?

Dit energie maatwerkadvies Westwoud is een plan met aanbevelingen voor de vergroening van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit adviesrapport geeft per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit energieplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €215,00 tot ongeveer €285,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €275,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Westwoud te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Westwoud voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een verbeterde energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie