Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Grootebroek

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Grootebroek biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en analyseert waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In de aanbevelingen check je nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Denk aan: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Grootebroek die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-grootebroek

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verminderen. In het advies wordt uitvoerig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze persoon loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele vakman. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Grootebroek (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan geef je inzicht in uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het plaatsen van spouwmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gecertificeerde energie-expert. Deskundige adviesbedrijven zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om 2 of 3 offertes op te vragen van erkende adviesbedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een overzicht van energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Grootebroek.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie expert bezoekt je aan huis en zoekt uit welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop ontvang je een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen lees je onderwerpen zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Grootebroek laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw huis?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Grootebroek vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een neutrale expert. Het is beter om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te kiezen. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder tref je naam + adresgegevens van mogelijke adviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Stede Broec. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
BafinicoJan Wouter Heijmanszstr 131606BNVenhuizen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Grootebroek

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Grootebroek met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids delen wij de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over waterbesparende douchekop.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Grootebroek

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3330,00€375,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11475,00€700,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4640,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3370,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€490,00€24,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €22,25€30,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Grootebroek is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand check je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Grootebroek: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Essent, GreenChoice, Engie en Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, United Consumers, Oxxio. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.200 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Grootebroek bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) kost ongeveer €3.100 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €190,00 tot €325,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Grootebroek. Hieronder kan je aan de slag met een lijstje met handige en gunstig geprijsde maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Grootebroek!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Grootebroek: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Grootebroek

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder lees je actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Grootebroek.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, dak, wanden, vloer, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Stede Broec heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Stede Broec vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Grootebroek vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Wijdenes, Hoogkarspel en Oosterleek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stede Broec.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Grootebroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Grootebroek?

Het energie maatwerkadvies Grootebroek is een rapport met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel het budget en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit besparingsplan een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit energieplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van huistype, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €240,00 tot €310,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €260,00. Het is aan te raden om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Grootebroek te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het complex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de uiteindelijke kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Grootebroek voor bedrijven. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie