Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoogkarspel

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hoogkarspel zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek geeft inzicht in welke maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het maatwerkrapport vind je uitvoerig de totale kosten en het rendement van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je het financiële plaatje, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Hoogkarspel die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoogkarspel

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te drukken. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze professional doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Jij ontvangt een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een gediplomeerde energieadviseur. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoogkarspel (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies bevat een weergaven van alle maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een deskundige maatwerkadviseur. Deskundige vakmensen kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is goed om 2 of 3 offertes te ontvangen van professionele specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een advies met groene maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hoogkarspel.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en bekijkt welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Op basis hiervan stuurt hij een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen vind je aspecten zoals de uiteindelijke kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoogkarspel laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Hoogkarspel vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde energieadviseur. Het is verstandig om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder vind je contactgegevens van mogelijk interessante energie adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Drechterland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hoogkarspel

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoogkarspel waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder noemen we de meest voorkomende vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over radiatorfolie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Hoogkarspel

 1. Een lagere energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer over isolatie)€2320,00€115,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11375,00€720,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5045,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3045,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€405,00€57,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €37,00€36,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Hoogkarspel is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder tref je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hoogkarspel: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Eneco of United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €5.200 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Hoogkarspel kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.850 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €175,00 – €425,00 per paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Hoogkarspel. In het gedeelte hieronder lees je een schema met belangrijke en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Hoogkarspel!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Hoogkarspel: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Hoogkarspel

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand kan je aan de slag met praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Hoogkarspel.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van dak, ramen, wanden, gevel, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Drechterland biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Drechterland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Hoogkarspel vergelijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Oosterleek, Lutjebroek en Bovenkarspel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Drechterland.
 • Pas je eigen hypotheek aan: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Hoogkarspel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoogkarspel?

Dit energie maatwerkadvies Hoogkarspel is een energieplan met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het document komt per maatregel met de kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met het type woning, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €230,00 t/m €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Wij adviseren om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoogkarspel te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door die strategie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Hoogkarspel voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie