Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oosterleek

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Oosterleek is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en test de diverse opties. Het energieplan geeft inzicht in welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsrapport bekijk je gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de diverse duurzame keuzes. Het energieplan is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een energieadvies met alle energiebesparende maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in het budget, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Oosterleek die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oosterleek

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te reduceren In het plan wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur komt op locatie langs om kennis te maken. Deze vakman analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en het totale rendement Let op: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een betrouwbare energiedeskundige. Professionele en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oosterleek (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport bevat een weergaven van verschillende duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), buitenmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale maatwerk adviseur. Professionele energieadviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is goed om verschillende offertes te zoeken van gekwalificeerde maatwerkadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een schema met investeringen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Oosterleek.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke duurzame investeringen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen check je onderdelen zoals de geschatte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oosterleek laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Oosterleek vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde energie expert. Het is verstandig om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te nemen. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder behandelen we adres details van mogelijke EPA-adviseurs die actief zijn in de gemeente Drechterland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
BafinicoJan Wouter Heijmanszstr 131606BNVenhuizen
Hollander EPAPadlaan 31561ZAKrommenie
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Oosterleek

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oosterleek die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids delen we de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over HR-ketels.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Oosterleek

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (meer over woningisolatie)€4800,00€440,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11325,00€625,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5300,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3210,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€310,00€50,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1125,00€200,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Oosterleek is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is milieubewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder bieden we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Oosterleek: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Essent, Eneco of Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Vandebron. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.750 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Oosterleek bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) is er al voor €3.300 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €190,00 tot €500,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Oosterleek. In het gedeelte hieronder delen we daarom een aantal praktische en goedkope vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Oosterleek!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Oosterleek: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieplan bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur komt je huis en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Oosterleek

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje kan je aan de slag met nuttige info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Oosterleek.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van gevel, vloer, (spouw)muur, wanden, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Drechterland biedt mogelijk aanvullende individuele subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Drechterland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Oosterleek opvragen in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Venhuizen, Bovenkarspel en Hem).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Drechterland.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Oosterleek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oosterleek?

Een energie maatwerkadvies Oosterleek is een adviesrapport inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het adviesplan bespreekt per maatregel de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit document vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €235,00 tot ongeveer €290,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €280,00. Het is raadzaam om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Oosterleek aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geraamde kosten en de besparing per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Oosterleek voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor meer info.

Plaats een reactie