Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Drechterland

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Drechterland is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting de diverse opties. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het rapport delen ze uitvoerig de totale kosten en het rendement van de potentiële duurzame keuzes. Het maatwerkrapport is bedoeld voor particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een verslag met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp lees je de geraamde kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Drechterland die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-drechterland

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te drukken. In het document wordt gedetailleerd weergegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een professionele adviseur. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Drechterland (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan biedt een lijst met alle energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, spouwmuurisolatie met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Gekwalificeerde maatwerkadviesbureaus zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie experts kunnen zelf een prijs berekenen. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes op te zoeken van neutrale energie specialisten. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Drechterland.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur neemt de woning op en zoekt uit welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan krijg je een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel noteren ze eigenschappen zoals de minimale prijzen, het rendement en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Drechterland laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Drechterland vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde vakman. Het is nuttig om een expert uit jouw eigen regio te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder check je adres details van betrouwbare energie experts die huizen inspecteren in de gemeente Drechterland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Drechterland

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Drechterland die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder vind je de meest populaire duurzame oplossingen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over woning ventilatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Drechterland

 1. Verlaging van de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer info)€1815,00€380,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4235,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4725,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2940,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€415,00€27,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €34,50€27,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Drechterland is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze extra stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder behandelen we praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Drechterland: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Engie & Delta, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.350 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Drechterland laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.400 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €175,00 t/m €475,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Drechterland. Onderstaand delen we daarom een weergave met impactvolle en goedkope energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Drechterland!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Drechterland: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieplan deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en checkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Drechterland

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand vind je up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Drechterland.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, vloer, dak, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Drechterland biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Drechterland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Drechterland bekijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Wormerland, Enkhuizen en Hoorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Drechterland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Drechterland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Drechterland?

Het energie maatwerkadvies Drechterland is een adviesrapport met aanbevelingen voor het duurzamer maken van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit energieplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke alternatieven jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 – €350,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €280,00. Wij adviseren om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Drechterland te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Drechterland voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie