Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoorn

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hoorn is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en verkent wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energierapport vind je gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de diverse duurzame keuzes. Het verduurzamingsplan is relevant voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een energieadvies met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie lees je het kostenplaatje, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hoorn die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoorn

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te verlagen. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze professional loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij schrijft een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ga je je woning isoleren, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare specialist. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoorn (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan geeft een overzicht met bruikbare duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het verhogen van de isolatie van buitengevels of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gediplomeerde adviseur. Objectieve adviseurs vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is wijs om diverse offertes te vragen van gecertificeerde maatwerkadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een overzicht van opties die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Hoorn.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbedrijf bezoekt je aan huis en rekent uit welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop krijg je een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze onderdelen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoorn laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Hoorn vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale vakman. Het is nuttig om een specialist uit de buurt te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder bieden we namen en adressen van goede specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Hoorn. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Hoorn

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoorn die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids bespreken we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over waterbesparende douchekop.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Hoorn

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer over isolatie)€2135,00€140,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11900,00€705,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5025,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3305,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€435,00€52,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €350,00€44,00 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Hoorn is een hele goede keuze. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte verstrekken we meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hoorn: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Engie en Oxxio, United Consumers, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €6.000 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Hoorn laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.950 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €250,00 – €425,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Hoorn. In het gedeelte hieronder lees je een overzicht met krachtige en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Hoorn!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Hoorn: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsrapport laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Hoorn

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje delen wij een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Hoorn.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van dak, gevel, vloer, ramen, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hoorn biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoorn vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Hoorn vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Enkhuizen, Stede Broec en Koggenland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoorn.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Hoorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoorn?

Dit energie maatwerkadvies Hoorn is een advies met verschillende opties voor de vergroening van een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het adviesplan komt per maatregel met de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor die situatie is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, oppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €195,00 t/m €340,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €270,00. Het is aan te bevelen om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoorn te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zo kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Hoorn voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie