Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Blokker

Besparen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Blokker is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek is concreet en vertelt welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieadvies bekijk je gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de getoonde woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is relevant voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de geraamde kosten, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Blokker die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-blokker

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minderen. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport wordt opgemaakt met daarin verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde energieadviseur. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Blokker (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsadvies biedt een lijst met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een ervaren adviseur. Deskundige energie experts zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om verschillende offertes op te vragen van erkende energie experts. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een schema met werkzaamheden die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Blokker.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en rekent uit welke investeringen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen krijg je een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel vind je informatie zoals de geschatte kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Blokker laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woning?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Blokker vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een maatwerkadviseur uit de regio te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand check je adres-informatie van mogelijk beschikbare bedrijven die actief zijn in de gemeente Hoorn. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Van Diepen SolutionsOosterblokker 991696BCOosterblokker
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Blokker

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Blokker met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest voorkomende duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over CV-ketels.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Blokker

 1. Een gunstigere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4480,00€420,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4770,00€1015,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5400,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2925,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€415,00€33,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1100,00€185,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Blokker is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand tref je relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Blokker: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Vattenfall, Engie, Eneco en Vandebron, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.800 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Blokker laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.200 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €150,00 – €325,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Blokker. In het gedeelte hieronder doorzoek je een lijstje met impactvolle en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Blokker!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Blokker: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit advies geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Blokker

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand delen wij bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Blokker.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan vloer, dak, gevel, ramen, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hoorn heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoorn zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Blokker gebruiken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Zwaag, Oosterblokker en Hauwert).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoorn.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Blokker

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Blokker?

Een energie maatwerkadvies Blokker is een rapport met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit adviesrapport behandelt per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, oppervlakte en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €235,00 tot ongeveer €325,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €260,00. Tip: het is handig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Blokker te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Blokker voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie