Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hauwert

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Hauwert kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en geeft een toelichting waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkrapport onderschrijven ze overzichtelijk de kosten en het rendement van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het energieplan is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met aanbevelingen met alle potentiële maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de geraamde kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hauwert die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hauwert

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verlagen. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je jouw woning duurzamer maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele maatwerkadviseur. Professionele en ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hauwert (februari 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document geef je inzicht in verschillende energiebesparende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van muurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Objectieve energieadviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes te ontvangen van objectieve bedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een complete samenvatting met werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Hauwert.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau komt bij je thuis en bekijkt welke duurzame investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan krijg je een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport informatie zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hauwert laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energie expert hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw huis?

Contacteer energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Hauwert vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een objectieve adviseur. Het is raadzaam om een energie expert uit jouw eigen regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder bieden we adresgegevens van goede energie specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Medemblik. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Van Diepen SolutionsOosterblokker 991696BCOosterblokker
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Hauwert

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hauwert die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder bespreken we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over zonneboilers.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Hauwert

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk hier meer info)€3395,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5025,00€700,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4975,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3255,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€360,00€44,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1050,00€175,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Hauwert is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het klimaat, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte bekijk je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Hauwert: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Essent, Engie & Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Oxxio. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.750 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Hauwert laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat. Deze installatie levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.850 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €155,00 t/m €425,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Hauwert. In de box hieronder delen wij een lijstje met praktische en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Hauwert!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Hauwert: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesrapport geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Hauwert

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand delen wij handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Hauwert.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan dak, gevel, wanden, ramen, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in februari 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Medemblik biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Medemblik kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Hauwert afsluiten in februari 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Wognum, Wervershoof en Nibbixwoud).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Medemblik.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Hauwert

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hauwert?

Een energie maatwerkadvies Hauwert is een energieadvies met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het adviesplan geeft per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit document vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €220,00 – €295,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €230,00. Het is aan te raden om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Hauwert te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Hauwert voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, meer comfort, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie