Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wervershoof

De hoogte van de energierekening beperken? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Wervershoof is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt de verschillende optie. Het energieadvies laat jouw zien welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies onderschrijven ze gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het advies is een hulpmiddel voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een rapport met aanbevelingen met alle verduurzamingsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport het budget, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Wervershoof die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wervershoof

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te minderen. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een energie-expert komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wens je een energiezuinige woning, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde expert op het gebied van energie . Professionele en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wervershoof (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan geeft een schema met innovatieve maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van gevelisolatie met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een neutrale adviseur. De juiste energie experts kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om verschillende offertes aan te vragen van professionele bedrijven. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Wervershoof.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een adviseur komt langs en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen krijg je een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als de verwachte kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wervershoof laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je pand?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Wervershoof vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een professionele maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te nemen. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel tref je gegevens van kwalitatieve adviesbureaus die werken in de gemeente Medemblik. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Van Diepen SolutionsOosterblokker 991696BCOosterblokker
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Wervershoof

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wervershoof die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder kan je aan de slag met de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over infraroodpanelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Wervershoof

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk hier meer info)€4260,00€455,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5425,00€785,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5490,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3070,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€370,00€45,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,20€8,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Wervershoof is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte behandelen we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wervershoof: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Essent, GreenChoice en Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €5.200 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Wervershoof laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) kost ongeveer €3.450 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €165,00 – €450,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Wervershoof. Onderstaand delen wij een overzicht met doelgerichte en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Wervershoof!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Wervershoof: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Wervershoof

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder bespreken we handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Wervershoof.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van (spouw)muur, wanden, dak, vloer, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Medemblik biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Medemblik vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Wervershoof afsluiten in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Nibbixwoud, Blokker en Zwaag).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Medemblik.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Wervershoof

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wervershoof?

Een energie maatwerkadvies Wervershoof is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het rapport geeft per maatregel de minimale prijzen en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op dat moment is dit document vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Door middel van dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 tot en met €345,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €275,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Wervershoof aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief de uiteindelijke kosten en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Wervershoof voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie