Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nibbixwoud

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Nibbixwoud is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en deelt de diverse opties. Het plan geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsplan beschrijven ze nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de diverse verduurzamingsopties. Het plan is een hulpmiddel voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een verduurzamingsrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Nibbixwoud die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nibbixwoud

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te drukken. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat het allemaal kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een deskundige specialist. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs kan je vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nibbixwoud (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geef je inzicht in bruikbare verduurzamingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke energie-specialist. Geschikte EPA-adviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is goed om 2 of 3 offertes te ontvangen van betrouwbare maatwerkadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een opsomming met duurzame investeringen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Nibbixwoud.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en bekijkt welke duurzame investeringen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze details zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nibbixwoud laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woning?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Nibbixwoud vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde energie expert. Het is aan te raden om een expert uit de buurt te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende adviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Medemblik. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Van Diepen SolutionsOosterblokker 991696BCOosterblokker
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Nibbixwoud

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Direct aan de slag? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nibbixwoud waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids delen wij de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over hybride warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Nibbixwoud

 1. Verlaag je energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4355,00€520,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5670,00€605,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5140,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2825,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€390,00€27,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €27,00€28,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Nibbixwoud is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder lees je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Nibbixwoud: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Essent, GreenChoice, Engie en Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €5.750 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Nibbixwoud kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak en een voorraadvat. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.100 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €210,00 – €325,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Nibbixwoud. In dit blokje vind je een overzicht met relevante en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Nibbixwoud!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Nibbixwoud: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Nibbixwoud

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand bespreken we een overzicht met de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Nibbixwoud.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van (spouw)muur, gevel, wanden, dak, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Medemblik heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Medemblik zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Nibbixwoud opvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Zwaagdijk-Oost, Zwaag en Zwaagdijk-West).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Medemblik.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Nibbixwoud

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nibbixwoud?

Dit energie maatwerkadvies Nibbixwoud is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van jouw huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan geeft per maatregel het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit document een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot en met €320,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €250,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Nibbixwoud te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Nibbixwoud voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie resulteert in lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie