Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zwaagdijk-West

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Zwaagdijk-West kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan is concreet en vertelt welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkrapport bekijk je gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsopties. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie krijg je inzicht in het budget, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Zwaagdijk-West die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zwaagdijk-west

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te drukken. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het kost, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze expert loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een deskundige energiedeskundige. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zwaagdijk-West (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan geeft een overzicht met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, spouwmuurisolatie met steenwol en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gekwalificeerde energie-specialist. Professionele energieadviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes aan te vragen van erkende energie experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een opsomming met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Zwaagdijk-West.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en bekijkt welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop mailt hij een onderbouwd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel bekijk je randzaken zoals het kostenplaatje, het rendement en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zwaagdijk-West laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonhuis?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Zwaagdijk-West vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een onafhankelijke expert. Het is beter om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende maatwerkadviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Medemblik. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Van Diepen SolutionsOosterblokker 991696BCOosterblokker
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Zwaagdijk-West

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zwaagdijk-West waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder delen wij de meest geschikte duurzame oplossingen voor jouw woning. Check ook meer informatie over water-water warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Zwaagdijk-West

 1. Een gunstigere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3390,00€385,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11550,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4905,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3225,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€420,00€21,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €26,00€34,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Zwaagdijk-West is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand ontdek je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Zwaagdijk-West: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Budget Energie, Eneco, Engie of Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.500 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Zwaagdijk-West laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.200 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €195,00 tot €375,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Zwaagdijk-West. In de box hieronder lees je een weergave met relevante en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Zwaagdijk-West!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Zwaagdijk-West: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Zwaagdijk-West

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder delen wij up-to-date info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Zwaagdijk-West.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van ramen, (spouw)muur, gevel, vloer, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Medemblik biedt mogelijk ook diverse individuele subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Medemblik zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Zwaagdijk-West opvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Oostwoud, Wognum en Midwoud).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Medemblik.
 • Laat je hypotheek aanpassen: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Zwaagdijk-West

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zwaagdijk-West?

Het energie maatwerkadvies Zwaagdijk-West is een advies met daarin concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, oppervlakte en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €240,00 tot €350,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €250,00. Het is slim om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Zwaagdijk-West aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Zwaagdijk-West voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie