Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Midwoud

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepompsysteem kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Midwoud is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en inspecteert de verschillende optie. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsrapport bieden ze nauwkeurig de kosten en baten van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is ontworpen voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een energierapport met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Midwoud die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-midwoud

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te beperken. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige adviseur. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Midwoud (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsadvies geeft een overzicht met verschillende duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een erkende energie-expert. Objectieve experts check je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om enkele offertes aan te vragen van professionele energie adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een lijst met maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Midwoud.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en analyseert welke maatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop krijg je een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de verwachte kosten, het rendement en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Midwoud laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Midwoud vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een ervaren energieadviseur. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur uit de omgeving te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel vind je naam + adresgegevens van betrouwbare energie specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Medemblik. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Van Diepen SolutionsOosterblokker 991696BCOosterblokker
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Midwoud

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Midwoud waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met de aantrekkelijkste maatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over lucht-lucht warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Midwoud

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (bekijk meer info over isolatie)€4295,00€440,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10875,00€660,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5160,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3095,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€355,00€40,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1025,00€200,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Midwoud is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte lees je handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Midwoud: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Engie, Vattenfall, GreenChoice of Delta, United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.550 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Midwoud aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.900 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €220,00 t/m €375,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Midwoud. In de box hieronder check je een weergave met relevante en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Midwoud!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Midwoud: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Midwoud

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder delen wij nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Midwoud.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van gevel, dak, vloer, wanden, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Medemblik hanteert mogelijk nog extra lokale subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Medemblik tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Midwoud opzoeken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Opperdoes, Zwaagdijk-Oost en Twisk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Medemblik.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Midwoud

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Midwoud?

Het energie maatwerkadvies Midwoud is een concept plan met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit document onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke opties de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €250,00 tot wel €320,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Midwoud te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Midwoud voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie