Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Opperdoes

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Opperdoes is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het plan stelt bloot welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies tref je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de getoonde woningaanpassingen. Het energiebesparingsadvies is geschikt voor particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij schrijft een rapport met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp vind je de geraamde kosten, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Opperdoes die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-opperdoes

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te verkleinen. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij schrijft een rapport met daarin maatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je jouw huis verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve expert. Deskundige en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Opperdoes (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsrapport geeft een overzicht met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van gevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gecertificeerde adviseur. De juiste energie adviseurs kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbureaus rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes te vragen van gecertificeerde specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een overzicht van werkzaamheden waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Opperdoes.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en checkt welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later krijg je een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen check je onderdelen zoals de verwachte prijzen, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Opperdoes laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je pand?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Opperdoes vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gediplomeerde energieadviseur. Het is aan te raden om een energie-specialist uit de omgeving te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel bieden we adres details van mogelijke energie adviseurs die actief zijn in de gemeente Medemblik. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Van Diepen SolutionsOosterblokker 991696BCOosterblokker
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Opperdoes

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Opperdoes waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids behandelen we de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Opperdoes

 1. Beperk de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer over isolatie)€2285,00€155,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5475,00€1015,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5110,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2975,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€390,00€45,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1400,00€195,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Opperdoes is een minimale vereiste. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder noemen we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Opperdoes: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Essent, GreenChoice, Eneco of Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, United Consumers, Powerpeers. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.850 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Opperdoes bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.700 inclusief plaatsing.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €195,00 t/m €425,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Opperdoes. Onderstaand kan je aan de slag met een aantal relevante en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Opperdoes!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Opperdoes: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat concrete maatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Opperdoes

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand delen we nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Opperdoes.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, wanden, dak, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Medemblik heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Medemblik kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Opperdoes aanvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Abbekerk, Twisk en Lambertschaag).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Medemblik.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Opperdoes

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Opperdoes?

Een energie maatwerkadvies Opperdoes is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit besparingsadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €180,00 tot €330,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €255,00. Wij adviseren om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Opperdoes te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Opperdoes voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie