Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Abbekerk

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Abbekerk is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het advies doorzoek je overzichtelijk de kosten en baten van de mogelijke verduurzamingsopties. Het energierapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een energieplan met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Abbekerk die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-abbekerk

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te drukken. In het document wordt grondig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze expert neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Er wordt een rapport opgesteld met daarin energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Let op: Jouw maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende specialist op het gebied van energie. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Abbekerk (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geef je inzicht in uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitengevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele energieadviseur. Ervaren maatwerkadviseurs kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om verschillende offertes te verkrijgen van erkende vakmensen. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een opsomming met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Abbekerk.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en stelt vast welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Niet veel later verstuurt hij een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je onderdelen zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Abbekerk laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woning?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Abbekerk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde vakman. Het is goed om een maatwerkadviseur uit de regio te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we naam + adresgegevens van kwalitatieve maatwerkadviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Medemblik. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Abbekerk

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Abbekerk die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids vind je de meest geschikte duurzame oplossingen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over kruipruimte isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Abbekerk

 1. Een gunstige energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3435,00€460,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10925,00€685,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5100,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3220,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€390,00€25,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €610,00€37,50 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Abbekerk is een minimale vereiste. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder vind je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Abbekerk: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, GreenChoice, Essent, Vattenfall of Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta. Door te salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.500 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Abbekerk kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.450 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €185,00 – €525,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Abbekerk. In het gedeelte hieronder lees je een schema met krachtige en voordelige energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Abbekerk!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Abbekerk: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het rapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Abbekerk

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder delen wij nuttige info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Abbekerk.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, vloer, dak, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Medemblik biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Medemblik vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Abbekerk gebruiken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Zuidermeer, Lambertschaag en Benningbroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Medemblik.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Abbekerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Abbekerk?

Een energie maatwerkadvies Abbekerk is een advies met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit besparingsrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke aanbevelingen helpen om de energiekosten te reduceren. Aan de hand van dit besparingsplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, oppervlakte en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €175,00 tot en met €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Abbekerk te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Abbekerk voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie