Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Benningbroek

De hoogte van de energierekening beperken? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Benningbroek kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en controleert de diverse opties. Het onderzoek laat jouw zien welke alternatieven een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energiebesparingsadvies doorzoek je heel specifiek de kosten en het rendement van de getoonde verduurzamingsopties. Het rapport met aanbevelingen is ontworpen voor alle particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een plan met alle duurzame investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over het financiële plaatje, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Benningbroek die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-benningbroek

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te drukken. In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Er wordt een rapport opgesteld met alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde specialist op het gebied van energie. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Benningbroek (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan geeft een schema met uiteenlopende duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van buitengevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een professionele maatwerkadviseur. Geschikte energie experts zijn te vinden op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes te verkrijgen van deskundige energie specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Benningbroek.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en beschrijft welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een goed energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport kenmerken zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Benningbroek laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energieconsultant daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Benningbroek vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde expert. Het is goed om een expert rondom je woonplaats te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder doorzoek je naam + adresgegevens van erkende adviesbedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Medemblik. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Benningbroek

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Benningbroek met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids vind je de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over bodem isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Benningbroek

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3325,00€465,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11775,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5410,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3235,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€365,00€47,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €22,00€30,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Benningbroek is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder noemen we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Benningbroek: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, GreenChoice, Essent, Eneco & Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Via de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.050 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Benningbroek laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor het water. Het systeem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €4.000 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €190,00 – €550,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Benningbroek. In het gedeelte hieronder doorzoek je een weergave met krachtige en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Benningbroek!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Benningbroek: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Benningbroek

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand tref je bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Benningbroek.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatie van wanden, ramen, dak, gevel, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Medemblik heeft mogelijk verschillende individuele subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Medemblik vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Benningbroek opzoeken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Berkhout, Sijbekarspel en De Goorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Medemblik.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Benningbroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Benningbroek?

Dit energie maatwerkadvies Benningbroek is een besparingsadvies met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport behandelt per maatregel de geraamde kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit besparingsadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type woning, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €250,00 tot wel €320,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €280,00. Wij adviseren om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Benningbroek op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Benningbroek voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie