Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sijbekarspel

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen op het dak leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Sijbekarspel is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke alternatieven een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het rapport bieden ze in detail de kosten en baten van de verschillende duurzame opties. Het maatwerkadvies is geschikt voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per optie vind je de investering, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Sijbekarspel die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-sijbekarspel

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige doet een grondige analyse en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een professionele specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sijbekarspel (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), buitengevelisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve maatwerkadviseur. Erkende adviseurs kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om diverse offertes op te zoeken van deskundige adviesbedrijven. Geef je wensen vooraf goed aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo specifiek mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een lijst met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Sijbekarspel.

 4. Het energierapport doornemen

  Een adviseur komt langs en calculeert welke duurzaamheidsmaatregelen gunstig zijn. Vervolgens verkrijg je een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Sijbekarspel laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw pand?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Sijbekarspel vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een deskundige maatwerk-adviespartij. Het is goed om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel bieden we naam + adresgegevens van mogelijk interessante energieadviseurs die werken in de gemeente Medemblik. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Sijbekarspel

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sijbekarspel waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand behandelen we de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over HR+++ glas.

Het comfort van een energiezuinige woning in Sijbekarspel

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer over isolatie)€1520,00€385,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11625,00€715,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4660,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3150,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€380,00€31,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €500,00€45,50 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Sijbekarspel is een minimale vereiste. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand check je extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Sijbekarspel: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Eneco, Engie, Vattenfall & Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Delta. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.500 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Sijbekarspel aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.200 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €180,00 t/m €550,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Sijbekarspel. Onderstaand doorzoek je een weergave met belangrijke en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Sijbekarspel!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Sijbekarspel: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het advies geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Sijbekarspel

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand bieden we bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Sijbekarspel.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan wanden, ramen, (spouw)muur, gevel, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Medemblik heeft mogelijk verschillende individuele subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Medemblik zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Sijbekarspel vergelijken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals De Goorn, Abbekerk en Zuidermeer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Medemblik.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Sijbekarspel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sijbekarspel?

Dit energie maatwerkadvies Sijbekarspel is een besparingsadvies met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het adviesplan behandelt per maatregel de kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het soort woning, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €200,00 tot wel €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Sijbekarspel aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het wooncomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Sijbekarspel voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie