Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Goorn

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies De Goorn is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en analyseert waar de mogelijkheden liggen. Het onderzoek toont aan welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het rapport tref je in detail de kosten en het rendement van de getoonde verduurzamingsmaatregelen. Het energierapport is een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle opties die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de minimale prijzen, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in De Goorn die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-goorn

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te beperken. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en wat het rendement is. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een ervaren specialist. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Goorn (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met innovatieve energiebesparende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met PUR en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gecertificeerde energie-specialist. Betrouwbare maatwerkadviesbureaus kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om enkele offertes te verkrijgen van gediplomeerde maatwerkadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een weergave met investeringen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in De Goorn.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke duurzame investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen krijg je een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag aspecten zoals de verwachte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in De Goorn laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woning?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur De Goorn vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een deskundige energieadviseur. Het is aan te bevelen om een energie-specialist uit de buurt te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand vind je adres details van professionele bedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Koggenland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving De Goorn

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Goorn die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand vind je goede vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over dak isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in De Goorn

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk hier meer info)€2060,00€125,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11250,00€650,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4910,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3340,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€490,00€40,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1375,00€190,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in De Goorn is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Je stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder noemen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp De Goorn: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Vattenfall, Engie, Budget Energie & Oxxio, Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.750 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in De Goorn bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.350 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €220,00 tot €450,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in De Goorn. Onderstaand delen we daarom een weergave met praktische en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in De Goorn!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel De Goorn: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur bekijk het huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in De Goorn

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand vind je nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in De Goorn.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van gevel, (spouw)muur, dak, wanden, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Koggenland heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Koggenland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening De Goorn opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Ursem, Zuidermeer en Ursem).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Koggenland.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in De Goorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Goorn?

Dit energie maatwerkadvies De Goorn is een besparingsrapport met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van je woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit besparingsadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 tot ongeveer €340,00. Voor een normale tussenwoning kost het ongeveer €280,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in De Goorn te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in De Goorn voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Plaats een reactie