Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ursem

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Ursem kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energierapport onderzoek je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het energierapport is een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een energieadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je het budget, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Ursem die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ursem

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verkleinen. In dit rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het kost, en wat de totale besparing is. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs voor een persoonlijk advies. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ga je je woning isoleren, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale specialist op het gebied van energie. Professionele en objectieve energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ursem (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieadvies geeft een schema met diverse maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van muurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een ervaren energie-specialist. Erkende energie experts check je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om diverse offertes te ontvangen van ervaren adviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een weergave met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Ursem.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en stelt vast welke groene maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan verstuurt hij een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze aspecten zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ursem laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woning?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Ursem vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een betrouwbare energieadviseur. Het is wijs om een energieadviseur uit de buurt te benaderen. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand verstrekken we namen en adressen van mogelijk interessante adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Alkmaar. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Ursem

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ursem die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huishoudens zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids bieden we informatie rondom de beste verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Ursem

 1. Een lagere energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer info)€1165,00€370,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11975,00€735,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5420,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3395,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€415,00€59,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,70€6,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Ursem is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand bieden we praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ursem: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Engie, Vattenfall, Budget Energie & Oxxio, Delta, Powerpeers, United Consumers, Vandebron. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.050 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Ursem kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.200 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €210,00 tot €475,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Ursem. Bijgaand delen wij een lijstje met handige en voordelige verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Ursem!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Ursem: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzaam je woning met subsidies in Ursem

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder lees je handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Ursem.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor het laten isoleren van ramen, dak, vloer, wanden, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Alkmaar heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alkmaar kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Ursem opvragen in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Schermerhorn, Berkhout en Spierdijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alkmaar.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Ursem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ursem?

Dit energie maatwerkadvies Ursem is een besparingsadvies met aanbevelingen voor de verduurzaming van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieadvies geeft per maatregel het budget en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €180,00 tot €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €260,00. Het is verstandig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Ursem aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief de geraamde kosten en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Ursem voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie