Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Spierdijk

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Spierdijk zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en test wat de mogelijkheden zijn. Het rapport toont aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies check je nauwkeurig de kosten en baten van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het plan is een hulpmiddel voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport het financiële plaatje, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Spierdijk die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-spierdijk

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te minderen. In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren energieadviseur. Deskundige en objectieve energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Spierdijk (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies helpt je op weg met verschillende vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van isolatie op buitenmuren en het plaatsen van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een erkende energieadviseur. Betrouwbare energie experts zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om diverse offertes te zoeken van objectieve maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een opsomming met energiebesparende maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Spierdijk.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en analyseert welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Op basis hiervan verkrijg je een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen vind je onderwerpen zoals de uiteindelijke kosten, de besparing en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Spierdijk laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woonruimte?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Spierdijk vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde specialist. Het is slim om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder verstrekken we adresgegevens van kwalitatieve adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Koggenland. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Spierdijk

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Spierdijk die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder bieden we informatie rondom de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over elektrisch koken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Spierdijk

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (meer over woningisolatie)€2165,00€170,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6540,00€905,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4635,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3305,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€58,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €615,00€41,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Spierdijk is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder noemen we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Spierdijk: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Essent, Eneco & Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, United Consumers. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.450 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Spierdijk laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor het water. De zonneboiler genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.150 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €185,00 t/m €425,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Spierdijk. Hieronder check je een overzicht met effectieve en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Spierdijk!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Spierdijk: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Spierdijk

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand bieden we up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Spierdijk.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan dak, wanden, vloer, gevel, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Koggenland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Koggenland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Spierdijk gebruiken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Avenhorn, Ursem en Scharwoude).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Koggenland.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Spierdijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Spierdijk?

Een energie maatwerkadvies Spierdijk is een rapport met tips en aanbevelingen voor de vergroening van jouw huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit advies geeft per maatregel het kostenplaatje en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op dat moment is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €180,00 t/m €335,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €280,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Spierdijk op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zo kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief de uiteindelijke kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Spierdijk voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een verbeterde energieprestatie leidt tot lagere energielasten, meer comfort, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie