Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Scharwoude

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Scharwoude geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en deelt waar besparingen mogelijk zijn. Het plan laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het rapport onderschrijven ze uitvoerig de kosten en baten van de mogelijke investeringskeuzes. Het energiebesparingsadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een plan met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Voorbeelden zijn: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per maatregel lees je de minimale prijzen, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Scharwoude die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-scharwoude

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te verkleinen. In het document staat dus heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle maatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een gediplomeerde vakman. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Scharwoude (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport biedt een lijst met diverse vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, buitengevelisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare energie-specialist. Betrouwbare bedrijven kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes te verkrijgen van gekwalificeerde energieadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een weergave met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Scharwoude.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en analyseert welke investeringen doelgericht zijn. Niet veel later krijg je een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport eigenschappen zoals de investering, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Scharwoude laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Scharwoude vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een objectieve expert. Het is wijs om een maatwerkadviseur uit de omgeving te contacteren. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel doorzoek je adres details van mogelijk beschikbare adviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Koggenland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Scharwoude

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Scharwoude waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder bespreken we de meest interessante duurzame oplossingen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over tochtwerende strips.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Scharwoude

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3650,00€435,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10675,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5175,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3325,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€405,00€23,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €385,00€41,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Scharwoude is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is milieubewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze extra stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder bekijk je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Scharwoude: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Essent, Budget Energie, GreenChoice & Oxxio, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.850 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Scharwoude kopen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.600 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €175,00 – €350,00 per element.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Scharwoude. Bijgaand vind je om die reden een aantal praktische en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Scharwoude!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Scharwoude: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het concept plan toont bovendien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Scharwoude

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand onderzoek je up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Scharwoude.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, dak, gevel, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Koggenland biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Koggenland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Scharwoude aanvragen in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Andijk, Schermerhorn en Oudendijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Koggenland.
 • Verhoog je eigen hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Scharwoude

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Scharwoude?

Een energie maatwerkadvies Scharwoude is een adviesplan met concrete maatregelen voor de verduurzaming van je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan behandelt per maatregel de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit energieadvies een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, oppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 tot ongeveer €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €245,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Scharwoude op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur brengt het volledige complex in kaart.Het bureau inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over de geraamde kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Scharwoude voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie resulteert in lagere lasten, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie