Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Andijk

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Andijk biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies geeft inzicht in welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het energieplan vind je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met aanbevelingen met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per optie lees je de verwachte prijzen, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Andijk die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-andijk

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te beperken. In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze professional doet een deskundige checkup en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een erkende vakman. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Andijk (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document bevat een weergaven van uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met steenwol en het installeren van zonnecellen. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Gecertificeerde adviesbureaus kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is wijs om meerdere offertes te verkrijgen van BRL9500-02 gecertificeerde energie specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een overzicht van maatregelen die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Andijk.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbureau komt thuis langs en inspecteert welke maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens verstuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen lees je details zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Andijk laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woning?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Andijk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een professionele adviseur. Het is aan te raden om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder vind je naam + adresgegevens van mogelijke EPA-adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Medemblik. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Andijk

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Andijk waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids vind je de meest geschikte duurzame oplossingen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over inductie koken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Andijk

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3625,00€440,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11500,00€630,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4835,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2970,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€370,00€24,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €38,50€31,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij normale huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Andijk is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De additionele stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder bekijk je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Andijk: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, GreenChoice, Essent, Budget Energie of Oxxio, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door te salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.300 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Andijk laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (200 liter vat) kost ongeveer €3.950 (met montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €190,00 t/m €475,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Andijk. In dit blokje doorzoek je een weergave met effectieve en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Andijk!

Regel een adviesgesprek en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Andijk: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Andijk

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder bieden we bruikbare informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Andijk.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, dak, vloer, (spouw)muur.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Medemblik heeft mogelijk verschillende lokale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Medemblik kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Andijk bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Hoogkarspel, Oudendijk en Lutjebroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Medemblik.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Andijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Andijk?

Een energie maatwerkadvies Andijk is een plan met concrete maatregelen voor de verduurzaming van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieplan geeft per maatregel de geraamde kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit besparingsplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw energieverbruik doen dalen. Via dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €225,00 – €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €270,00. Het is raadzaam om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Andijk op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het appartementencomplex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Andijk voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie