Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Medemblik

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Medemblik kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting de verschillende optie. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het verduurzamingsplan onderzoek je uitgebreid de kosten en het rendement van de mogelijke verduurzamingsopties. Het energierapport is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij stuurt een rapport met aanbevelingen met alle maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de kosten, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Medemblik die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-medemblik

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te drukken. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze deskundige analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een deskundige expert. Professionele en ervaren energieadviseurs check je de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Medemblik (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het toepassen van gevelisolatie met steenwol en het installeren van zonnecellen. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke energie-specialist. Ervaren adviesbureaus vind je op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbureaus hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om meerdere offertes op te vragen van ervaren energie specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Medemblik.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en onderbouwt welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Op basis hiervan stuurt hij een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen vind je aspecten zoals het financiële plaatje, de besparing en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Medemblik laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Medemblik vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een deskundige energie expert. Het is aan te raden om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder tref je contactgegevens van professionele specialisten die actief zijn in de gemeente Medemblik. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Van Diepen SolutionsOosterblokker 991696BCOosterblokker
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Medemblik

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Medemblik waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids vind je de beste verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over tochtstrips.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Medemblik

 1. Verlaag je energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer info)€1510,00€250,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5935,00€1070,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4665,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3110,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€395,00€31,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €22,25€28,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Medemblik is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder noemen we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Medemblik: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Engie, Eneco of United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, Delta. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.750 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Medemblik laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.050 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €220,00 – €425,00 per element.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Medemblik. In de box hieronder kan je aan de slag met een lijst met relevante en interessant geprijsde duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Medemblik!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Medemblik: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesrapport vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Medemblik

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje onderzoek je handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Medemblik.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, dak, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Medemblik biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Medemblik zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Medemblik gebruiken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Drechterland, Hoorn en Opmeer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Medemblik.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Medemblik

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Medemblik?

Dit energie maatwerkadvies Medemblik is een rapport met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel het budget en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke investeringen jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot wel €335,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €230,00. Het is verstandig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Medemblik te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het gebouw duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Medemblik voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie geeft een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie