Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zwaagdijk-Oost

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepompsysteem kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Zwaagdijk-Oost biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en onderzoekt de verschillende optie. Het onderzoek toont aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het rapport check je in detail de totale kosten en het rendement van de diverse duurzame opties. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een plan met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per maatregel vind je de investering, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Zwaagdijk-Oost die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zwaagdijk-oost

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te minimaliseren. In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en wat het rendement is. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Let op: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde energieadviseur. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zwaagdijk-Oost (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport helpt je op weg met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van spouwmuurisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale energie-specialist. Betrouwbare experts kan je vergelijken op Centraal Register Techniek en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om meerdere offertes te vragen van erkende energie adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je uiteindelijk tot een advies met opties die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Zwaagdijk-Oost.

 4. Neem het energierapport door

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke werkzaamheden doelgericht zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen vind je informatie zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zwaagdijk-Oost laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Zwaagdijk-Oost vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Wij adviseren om een adviseur uit de omgeving te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van erkende bedrijven die actief zijn in de gemeente Medemblik. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Van Diepen SolutionsOosterblokker 991696BCOosterblokker
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Zwaagdijk-Oost

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zwaagdijk-Oost met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder beschrijven we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over lucht-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Zwaagdijk-Oost

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2245,00€140,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11425,00€695,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4785,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2945,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€400,00€49,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €22,50€32,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Zwaagdijk-Oost is een minimale vereiste. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder bieden we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Zwaagdijk-Oost: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Eneco, Budget Energie, Vattenfall en Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Delta. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €5.650 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Zwaagdijk-Oost laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het gehele systeem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.000 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €180,00 – €550,00 per ruimte.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Zwaagdijk-Oost. Onderstaand verstrekken we een aantal belangrijke en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Zwaagdijk-Oost!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Zwaagdijk-Oost: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het concept plan laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Zwaagdijk-Oost

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand vind je nuttige info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Zwaagdijk-Oost.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, gevel, vloer, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Medemblik biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Medemblik vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Zwaagdijk-Oost opvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Twisk, Zwaagdijk-West en Oostwoud).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Medemblik.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Zwaagdijk-Oost

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zwaagdijk-Oost?

Het energie maatwerkadvies Zwaagdijk-Oost is een adviesplan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies behandelt per maatregel het budget en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type gebouw, oppervlakte en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot en met €345,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €235,00. Het is verstandig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Zwaagdijk-Oost op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het complex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Zwaagdijk-Oost voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een groenere energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie