Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oostwoud

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Oostwoud is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en beoordeelt waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek verduidelijkt welke opties passen bij jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies bekijk je grondig de totale kosten en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het energierapport is een hulpmiddel voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij levert een verduurzamingsplan met alle investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Onder andere: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per optie check je het financiële plaatje, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oostwoud die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oostwoud

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verminderen. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met alle duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een professionele energieadviseur. Deskundige en neutrale energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oostwoud (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport biedt een lijst met diverse energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verbeteren van buitenmuurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een erkende maatwerk adviseur. Deskundige bedrijven zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is raadzaam om enkele offertes aan te vragen van betrouwbare specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal word je geleid naar een weergave met duurzame investeringen die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Oostwoud.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en stelt vast welke duurzame investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop ontvang je een onderbouwd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport aspecten zoals de verwachte prijzen, het rendement en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oostwoud laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Oostwoud vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een objectieve energie specialist. Het is verstandig om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand bieden we adres-informatie van goede experts die huizen inspecteren in de gemeente Medemblik. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Van Diepen SolutionsOosterblokker 991696BCOosterblokker
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Oostwoud

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oostwoud die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand beschrijven we de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Oostwoud

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1775,00€145,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10550,00€610,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4940,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3065,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€330,00€51,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €31,00€30,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Oostwoud is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand tref je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oostwoud: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Budget Energie, Eneco, Essent en Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €5.000 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Oostwoud laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het gebruik van warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.700 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €240,00 – €500,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Oostwoud. Onderstaand verstrekken we een aantal handige en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Oostwoud!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Oostwoud: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het advies geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Oostwoud

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder bieden we praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Oostwoud.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan vloer, gevel, ramen, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Medemblik biedt mogelijk ook diverse individuele subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Medemblik zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Oostwoud bekijken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. De Weere, Midwoud en Opperdoes).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Medemblik.
 • Verhoog je eigen hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Oostwoud

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oostwoud?

Dit energie maatwerkadvies Oostwoud is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van jouw pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met het soort woning, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €185,00 tot en met €345,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €255,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oostwoud aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het complex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de uiteindelijke kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Oostwoud voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een groenere energieprestatie geeft een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie