Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Weere

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies De Weere geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en omschrijft wat de opties zijn. Het uiteindelijke advies geeft inzicht in welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies doorzoek je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de verschillende duurzame opties. Het energierapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per keuze toont het rapport de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in De Weere die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-weere

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Weere (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsadvies geef je inzicht in innovatieve vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van voorzetwanden en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve energie-specialist. De juiste energie specialisten kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbureaus hanteren heel verschillende tarieven. Het is raadzaam om diverse offertes aan te vragen van erkende EPA-adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een weergave met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in De Weere.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en bekijkt welke opties hun doel goed bereiken. Kort hierop verkrijg je een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je kenmerken zoals de kosten, de besparing en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in De Weere laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur De Weere vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een erkende energie specialist. Het is aan te bevelen om een energie-specialist uit de buurt te contacteren. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel behandelen we adres-informatie van mogelijk beschikbare adviesbedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Opmeer. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio De Weere

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Weere met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder delen we goede verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen kopen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in De Weere

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3410,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6915,00€635,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5185,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3395,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€350,00€46,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1275,00€190,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in De Weere is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder tref je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp De Weere: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Essent, Engie & Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.550 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in De Weere aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een extra buffervat. Het systeem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.300 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €245,00 tot €525,00 per paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in De Weere. In het gedeelte hieronder vind je daarom een lijst met relevante en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in De Weere!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel De Weere: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsadvies laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in De Weere

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder vind je up-to-date info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in De Weere.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, ramen, (spouw)muur, vloer, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Opmeer biedt mogelijk ook diverse lokale subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Opmeer kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening De Weere afsluiten in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Sijbekarspel, Opperdoes en Abbekerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Opmeer.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in De Weere

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Weere?

Dit energie maatwerkadvies De Weere is een plan inclusief suggesties voor het verduurzamen van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document komt per maatregel met de investering en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke aanbevelingen helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type huis, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €225,00 tot en met €305,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €230,00. Wij adviseren om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in De Weere te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het gebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in De Weere voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie