Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Opmeer

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp kiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Opmeer is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies geeft inzicht in welke aanbevelingen jouw energierekening direct doen dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport onderzoek je overzichtelijk de kosten en baten van de verschillende energiebesparende maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is geschikt voor alle particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Uiteindelijk krijg je een plan met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per keuze toont het rapport de verwachte prijzen, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Opmeer die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-opmeer

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om kennis te maken. Deze adviseur neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een gediplomeerde vakman. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Opmeer (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport geef je inzicht in verschillende duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), gevelisolatie met PUR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve energie-specialist. De juiste maatwerkadviesbureaus kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om enkele offertes te ontvangen van neutrale energieadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een lijst met werkzaamheden die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Opmeer.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en beschrijft welke energiebesparingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop ontvang je een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel noteren ze randzaken zoals de uiteindelijke kosten, de besparing en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Opmeer laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je huis?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Opmeer vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende adviseur. Het is aan te bevelen om een adviseur uit de buurt te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand bieden we naam + adresgegevens van mogelijke experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Opmeer. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Opmeer

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Opmeer die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder bieden we informatie rondom de aantrekkelijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over LED-verlichting.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Opmeer

 1. Een lagere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2010,00€140,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10300,00€700,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5445,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3050,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€385,00€48,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €39,00€33,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Opmeer is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder check je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Opmeer: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, GreenChoice, Engie, Budget Energie en Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, Powerpeers, Vandebron. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.150 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Opmeer laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) is er al voor €3.450 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €195,00 tot €325,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Opmeer. In dit blokje vind je daarom een aantal doelgerichte en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Opmeer!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Opmeer: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Opmeer

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder bieden we up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Opmeer.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van (spouw)muur, vloer, wanden, gevel, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Opmeer heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Opmeer tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Opmeer bekijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Hoorn, Koggenland en Dijk en Waard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Opmeer.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Opmeer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Opmeer?

Een energie maatwerkadvies Opmeer is een concept plan met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsadvies biedt per maatregel de investering en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het type gebouw, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €200,00 – €320,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €255,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Opmeer te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Opmeer voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie