Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Spanbroek

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Spanbroek geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en inspecteert waar de kansen liggen. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het advies check je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de mogelijke energiebesparende maatregelen. Het energieadvies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een energieadvies met alle investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je een kostenbegroting de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Spanbroek die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-spanbroek

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te verkleinen. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde vakman. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Spanbroek (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geef je inzicht in innovatieve duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van gevelisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke adviseur. Erkende adviesbedrijven kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om diverse offertes aan te vragen van ervaren specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website ontdek je een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Spanbroek.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie specialist komt langs en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij de woning. Binnen een paar dagen mailt hij een kwalitatief energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen noteren ze aspecten zoals het financiële plaatje, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Spanbroek laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woonruimte?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Spanbroek vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde energieadviseur. Het is verstandig om een expert rondom je woonplaats te kiezen. Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel check je adres details van betrouwbare vakmensen die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Opmeer. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Spanbroek

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Spanbroek die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids delen wij de belangrijkste duurzame oplossingen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over gevelisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Spanbroek

 1. Een gunstige energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2410,00€135,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10575,00€745,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5225,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3380,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€480,00€21,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1325,00€200,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Spanbroek is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder noemen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Spanbroek: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Vattenfall, Essent, GreenChoice & Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.850 en verdien je terug in zo’n 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Spanbroek laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.050 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €175,00 – €500,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Spanbroek. In de box hieronder verstrekken we een overzicht met handige en goedkope verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Spanbroek!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Spanbroek: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Spanbroek

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder check je praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Spanbroek.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van gevel, wanden, ramen, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Opmeer biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Opmeer kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Spanbroek opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Heerhugowaard, Hoogwoud en Hensbroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Opmeer.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Spanbroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Spanbroek?

Het energie maatwerkadvies Spanbroek is een besparingsrapport met verschillende opties voor de vergroening van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit advies komt per maatregel met de kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit besparingsplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van woningtype, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €235,00 tot ongeveer €345,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €280,00. Het is nuttig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Spanbroek te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het wooncomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Spanbroek voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie