Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoogwoud

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Hoogwoud is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan geeft inzicht in welke maatregelen passen bij jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het aanbevelingen-rapport onderzoek je nauwkeurig de kosten en het rendement van de populaire investeringsopties. Het energieadvies is aan te raden voor alle particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een energierapport met alle verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per optie kun je meer info vinden over de geschatte kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Hoogwoud die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoogwoud

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te reduceren In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoogwoud (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een neutrale maatwerkadviseur. Gekwalificeerde adviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes op te vragen van gecertificeerde energieadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een weergave met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Hoogwoud.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbureau loopt door de woning en checkt welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals de investering, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoogwoud laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Hoogwoud vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Het is verstandig om een adviesbureau uit jouw eigen regio te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel behandelen we contactgegevens van kwalitatieve energie specialisten die werken in de gemeente Opmeer. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Hoogwoud

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoogwoud waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder delen we de beste energiebesparende maatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over bodemisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hoogwoud

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3405,00€390,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5995,00€1030,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5080,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3100,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€34,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €29,00€27,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Hoogwoud is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het gebruik de warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder verstrekken we aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hoogwoud: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Budget Energie, Engie, GreenChoice en United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.050 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Hoogwoud laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze installatie levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.900 (met installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €175,00 t/m €325,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Hoogwoud. Onderstaand vind je daarom een aantal populaire en voordelige maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Hoogwoud!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Hoogwoud: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsadvies vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Hoogwoud

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand bespreken we handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Hoogwoud.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van (spouw)muur, wanden, vloer, gevel, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Opmeer heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Opmeer tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Hoogwoud afsluiten in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Hensbroek, Aartswoud en Obdam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Opmeer.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Hoogwoud

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoogwoud?

Het energie maatwerkadvies Hoogwoud is een advies met concrete maatregelen voor het verduurzamen van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €235,00 tot ongeveer €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €235,00. Wij adviseren om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoogwoud te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte kosten en de terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Hoogwoud voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie