Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hensbroek

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Hensbroek kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en analyseert de diverse opties. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan onderzoek je grondig de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsmaatregelen. Het energieplan is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een energierapport met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in het financiële plaatje, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Hensbroek die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hensbroek

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome adviseur. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hensbroek (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies geef je inzicht in alle verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van gevelisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een neutrale adviseur. Erkende adviseurs kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om minimaal 2 offertes te ontvangen van ervaren EPA-adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een complete samenvatting met investeringen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hensbroek.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop verkrijg je een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je randzaken zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hensbroek laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woning?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Hensbroek vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een objectieve maatwerk-adviespartij. Het is beter om een energie-specialist uit jouw eigen regio te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel check je namen en adressen van goede maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Koggenland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Hensbroek

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hensbroek met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids bieden we informatie rondom de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over vloerisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Hensbroek

 1. Verlaag je energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1750,00€105,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6480,00€600,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5030,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3070,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€490,00€46,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €21,75€31,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Hensbroek is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder bieden we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hensbroek: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Essent, Vattenfall, Budget Energie en Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Delta. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.100 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Hensbroek laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.950 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €240,00 t/m €450,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Hensbroek. Bijgaand vind je om die reden een weergave met effectieve en voordelige energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Hensbroek!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Hensbroek: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesrapport toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Hensbroek

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje tref je up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Hensbroek.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van (spouw)muur, ramen, vloer, wanden, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Koggenland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Koggenland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Hensbroek opzoeken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Oosterblokker, Obdam en Schellinkhout).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Koggenland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Hensbroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hensbroek?

Een energie maatwerkadvies Hensbroek is een document met daarin concrete maatregelen voor de verduurzaming van jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document geeft per maatregel het financiële plaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In dat geval is dit besparingsplan een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €245,00 tot ongeveer €315,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €250,00. Tip: het is handig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Hensbroek te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het complex energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte prijzen en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hensbroek voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie