Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schellinkhout

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Schellinkhout biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en bekijkt waar besparingen mogelijk zijn. Het rapport stelt bloot welke werkzaamheden je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies vind je in detail de kosten en de terugverdientijd van de verschillende investeringsopties. Het rapport is geschikt voor alle particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij schrijft een rapport met aanbevelingen met alle mogelijk interessante maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de geraamde kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Schellinkhout die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-schellinkhout

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te drukken. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome expert op het gebied van energie . Deskundige en betrouwbare energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schellinkhout (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een ervaren adviseur. Deskundige specialisten kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om minimaal 2 offertes op te vragen van ervaren adviesbedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een overzicht van groene maatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Schellinkhout.

 4. Neem het energierapport door

  Een energieadviseurs bezoekt je aan huis en inspecteert welke duurzaamheidsmaatregelen aan te bevelen zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel noteren ze kenmerken zoals het kostenplaatje, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Schellinkhout laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Schellinkhout vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een professionele maatwerkadviseur. Het is nuttig om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Drechterland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Diepen SolutionsOosterblokker 991696BCOosterblokker
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Schellinkhout

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schellinkhout met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids bieden we informatie rondom de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over energiebesparende maatregelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Schellinkhout

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3320,00€385,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11775,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4985,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3060,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€420,00€34,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €21,00€31,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Schellinkhout is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte ontdek je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Schellinkhout: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Essent & Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Powerpeers, Oxxio. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €5.400 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Schellinkhout kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het systeem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.300 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €150,00 t/m €500,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Schellinkhout. In de box hieronder delen wij een weergave met doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Schellinkhout!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Schellinkhout: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Schellinkhout

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand bieden we actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Schellinkhout.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, dak, gevel, vloer, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Drechterland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Drechterland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Schellinkhout opvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Wervershoof, Heerhugowaard en Blokker).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Drechterland.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Schellinkhout

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schellinkhout?

Een energie maatwerkadvies Schellinkhout is een adviesrapport inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van je pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel een kostenbegroting en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Middels dit energieadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €245,00 t/m €315,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Schellinkhout te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het appartementencomplex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook het kostenplaatje en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Schellinkhout voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie geeft lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie