Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heerhugowaard

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Heerhugowaard is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en bestudeert waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan verduidelijkt welke opties het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het advies bekijk je grondig de kosten en de terugverdientijd van de potentiële maatregelen. Het energierapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een verslag met alle duurzame investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in het financiële plaatje, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Heerhugowaard die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-heerhugowaard

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te beperken. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en wat het rendement is. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze adviseur loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde expert. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heerhugowaard (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het rapport bevat een weergaven van bruikbare verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een ervaren energieadviseur. Gekwalificeerde specialisten kan je vinden op het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om enkele offertes te zoeken van professionele energieadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een advies met verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Heerhugowaard.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie expert komt langs en checkt welke maatregelen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel vind je randzaken zoals de verwachte prijzen, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Heerhugowaard laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Heerhugowaard vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een deskundige maatwerkadviseur. Het is wijs om een specialist nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijke adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Dijk en Waard. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Diepen SolutionsOosterblokker 991696BCOosterblokker
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Heerhugowaard

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heerhugowaard die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids vind je de meest voorkomende duurzame oplossingen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over woning isolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Heerhugowaard

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1970,00€100,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12000,00€755,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5035,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3150,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€430,00€37,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1000,00€180,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Heerhugowaard is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder verstrekken we praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Heerhugowaard: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Essent & Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Delta, Powerpeers. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.950 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Heerhugowaard bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een extra buffervat. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) kost je circa €4.000 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €160,00 t/m €450,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Heerhugowaard. In dit blokje tref je een lijst met effectieve en voordelige duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Heerhugowaard!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Heerhugowaard: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Heerhugowaard

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje onderzoek je handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Heerhugowaard.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van gevel, vloer, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Dijk en Waard heeft mogelijk verschillende individuele subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dijk en Waard kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Heerhugowaard afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Blokker, Hensbroek en Oosterblokker).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dijk en Waard.
 • Verhoog je eigen hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Heerhugowaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heerhugowaard?

Een energie maatwerkadvies Heerhugowaard is een energieadvies met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan geeft per maatregel de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit besparingsplan een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit concept plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €245,00 tot wel €305,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Het is aan te raden om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Heerhugowaard op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Heerhugowaard voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie