Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oosterblokker

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Oosterblokker biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en controleert de verschillende optie. Het energiebesparingsadvies toont aan welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het aanbevelingen-rapport doorzoek je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de populaire energiebesparende maatregelen. Het energieadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij biedt een verduurzamingsplan met alle duurzaamheidsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Oosterblokker die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oosterblokker

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te minderen. In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde energieadviseur. Professionele en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oosterblokker (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van diverse vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verhogen van de isolatiewaarde van gevels en het gebruik van een zonneboiler. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een neutrale maatwerk adviseur. Deskundige adviesbureaus zijn te vinden op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om meerdere offertes te zoeken van deskundige specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Oosterblokker.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie expert loopt door de woning en zoekt uit welke verduurzamingsmaatregelen doelgericht zijn. Vervolgens ontvang je een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze aspecten zoals het kostenplaatje, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oosterblokker laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw pand?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Oosterblokker vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Het is wijs om een expert uit de regio te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel delen we namen en adressen van mogelijk interessante adviesbedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Drechterland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Diepen SolutionsOosterblokker 991696BCOosterblokker
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Oosterblokker

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oosterblokker die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids kan je aan de slag met de meest voorkomende duurzame oplossingen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over ventileren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Oosterblokker

 1. Een gunstige energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3400,00€465,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6170,00€1020,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4985,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3060,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€405,00€22,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,20€7,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Oosterblokker is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder delen we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Oosterblokker: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Engie & Vandebron, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.750 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Oosterblokker laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.950 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €195,00 tot €350,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Oosterblokker. Onderstaand delen we daarom een overzicht met praktische en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Oosterblokker!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Oosterblokker: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Oosterblokker

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder bieden we een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Oosterblokker.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van ramen, (spouw)muur, dak, vloer, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in april 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Drechterland biedt mogelijk ook zelf individuele subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Drechterland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Oosterblokker opzoeken in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Hauwert, Schellinkhout en Wervershoof).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Drechterland.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Oosterblokker

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oosterblokker?

Het energie maatwerkadvies Oosterblokker is een besparingsrapport met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieplan behandelt per maatregel het kostenplaatje en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit energieplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €200,00 tot en met €320,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €265,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Oosterblokker aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het gebouw te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geraamde kosten en de totale terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Oosterblokker voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie