Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dijk en Waard

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Er zijn veel opties, waar begin in? Is het slim om te isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Dijk en Waard zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en geeft een toelichting de diverse opties. Het energieadvies is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan bekijk je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsrapport is relevant voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij schrijft een aanbevelingen-rapport met alle investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de investering, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Dijk en Waard die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-dijk-en-waard

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te minderen. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome energie-expert. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dijk en Waard (februari 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan helpt je op weg met diverse vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een deskundige maatwerkadviseur. Betrouwbare adviesbureaus zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbureaus rekenen verschillende tarieven. Het is slim om minimaal 2 offertes op te zoeken van deskundige EPA-adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met investeringen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Dijk en Waard.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur komt op locatie en inspecteert welke groene maatregelen hun doel goed bereiken. Kort hierop stuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag aspecten zoals de kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Dijk en Waard laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je huis?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Dijk en Waard vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gediplomeerde energie specialist. Het is verstandig om een energie-specialist rondom je woonplaats te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder behandelen we namen en adressen van betrouwbare energie experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Dijk en Waard. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Dijk en Waard

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dijk en Waard die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids check je de meest geschikte duurzame oplossingen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over inductie koken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Dijk en Waard

 1. Een lagere energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk meer info over isolatie)€1475,00€445,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10050,00€655,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5415,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3125,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€355,00€35,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €605,00€43,50 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Dijk en Waard is een hele goede keuze. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het gebruik de warmte van de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder behandelen we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Dijk en Waard: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, Essent, Eneco of Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, United Consumers, Powerpeers. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €4.650 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Dijk en Waard kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.200 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €170,00 tot €475,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Dijk en Waard. Onderstaand tref je een aantal krachtige en voordelige energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Dijk en Waard!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Dijk en Waard: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur analyseert de woning en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Dijk en Waard

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder tref je bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Dijk en Waard.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van dak, wanden, gevel, vloer, (spouw)muur.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in februari 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Dijk en Waard biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dijk en Waard vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Dijk en Waard vergelijken in februari 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Koggenland, Medemblik en Schagen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dijk en Waard.
 • Laat je hypotheek aanpassen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Dijk en Waard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dijk en Waard?

Het energie maatwerkadvies Dijk en Waard is een advies met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van jouw pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €180,00 t/m €325,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €240,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Dijk en Waard te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het bureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Dijk en Waard voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie