Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Broek op Langedijk

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Broek op Langedijk kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en bekijkt wat er mogelijk is. Het plan stelt bloot welke investeringen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het plan beschrijven ze uitgebreid de kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze check je de investering, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Broek op Langedijk die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-broek-op-langedijk

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te reduceren In het document wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen interessant zijn, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een energiecoach bezoek je thuis om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome specialist. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Broek op Langedijk (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, spouwmuurisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een professionele adviseur. Professionele maatwerkadviesbureaus kan je vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is wijs om meerdere offertes aan te vragen van gediplomeerde vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Broek op Langedijk.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur komt langs en checkt welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop ontvang je een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Broek op Langedijk laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woning?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Broek op Langedijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is goed om een energie expert uit de omgeving te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. Hieronder delen we namen en adressen van mogelijke adviesbedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Dijk en Waard. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Broek op Langedijk

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Broek op Langedijk met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder introduceren we de meest geschikte duurzame oplossingen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over kruipruimte isolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Broek op Langedijk

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1635,00€145,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10650,00€785,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5055,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3210,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€435,00€38,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €395,00€50,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Broek op Langedijk is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je draagt bij aan het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte vind je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Broek op Langedijk: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Eneco, GreenChoice, Essent of Oxxio, United Consumers, Delta, Vandebron, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.900 en kan je terugverdienen in +/- 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Broek op Langedijk kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.700 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €235,00 t/m €325,00 per ruimte.

Praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Broek op Langedijk. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een aantal handige en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Broek op Langedijk!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Broek op Langedijk: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsplan vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Broek op Langedijk

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder vind je een overzicht met de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Broek op Langedijk.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan wanden, (spouw)muur, gevel, dak, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Dijk en Waard heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dijk en Waard kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Broek op Langedijk vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Spanbroek, Zuid-Scharwoude en Hoogwoud).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dijk en Waard.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Broek op Langedijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Broek op Langedijk?

Dit energie maatwerkadvies Broek op Langedijk is een adviesplan inclusief suggesties voor het duurzamer maken van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieplan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit concept plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €225,00 tot €345,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €245,00. Tip: het is handig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Broek op Langedijk te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Broek op Langedijk voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie