Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zuid-Scharwoude

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Zuid-Scharwoude kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het energieadvies bieden ze overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsplan is aan te raden voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij stuurt een advies met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over de geraamde kosten, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zuid-Scharwoude die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zuid-scharwoude

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te drukken. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met daarin duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome expert. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zuid-Scharwoude (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport geeft een overzicht met diverse energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het verbeteren van buitengevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gekwalificeerde energie-expert. Geschikte energie experts zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om meerdere offertes te vragen van deskundige energie experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een advies met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Zuid-Scharwoude.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De adviseur komt op locatie en zoekt uit welke potentiële maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel bekijk je kenmerken zoals de kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zuid-Scharwoude laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Zuid-Scharwoude vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve maatwerkadviseur. Het is goed om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand doorzoek je contactgegevens van mogelijke energie specialisten die werken in de gemeente Dijk en Waard. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Zuid-Scharwoude

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zuid-Scharwoude die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest voorkomende duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over spouwmuurisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Zuid-Scharwoude

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3580,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4180,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5510,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3230,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€440,00€22,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €28,50€35,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Zuid-Scharwoude is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand behandelen we relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Zuid-Scharwoude: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Vattenfall, Eneco, Budget Energie & Delta, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.650 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Zuid-Scharwoude kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.550 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

De werking van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €155,00 tot €350,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Zuid-Scharwoude. In dit blokje kan je aan de slag met een overzicht met relevante en goedkope maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Zuid-Scharwoude!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Zuid-Scharwoude: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het plan deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Zuid-Scharwoude

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand bieden we up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Zuid-Scharwoude.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Dijk en Waard heeft mogelijk verschillende regionale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Dijk en Waard kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Zuid-Scharwoude bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Hoogwoud, Noord-Scharwoude en Aartswoud).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dijk en Waard.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Zuid-Scharwoude

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zuid-Scharwoude?

Het energie maatwerkadvies Zuid-Scharwoude is een plan met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €190,00 tot en met €285,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €245,00. Het is verstandig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Zuid-Scharwoude aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men collectief CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Zuid-Scharwoude voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Goede energieprestatie resulteert in lagere energielasten, meer comfort, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie