Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noord-Scharwoude

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen op het dak leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Noord-Scharwoude biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en test wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen bieden ze in detail de totale kosten en het rendement van de uitgezochte duurzame opties. Het plan is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij schrijft een advies met alle mogelijk interessante maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in het kostenplaatje, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Noord-Scharwoude die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-noord-scharwoude

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om minder energie te gebruiken en zo de energienota te beperken. In het document wordt heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde energiedeskundige. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noord-Scharwoude (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van buitenmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-expert. Gekwalificeerde adviesbedrijven kan je opzoeken op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om meerdere offertes te verkrijgen van gekwalificeerde adviesbedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een opsomming met potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Noord-Scharwoude.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en calculeert welke energiebesparende maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later verstuurt hij een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel delen ze details zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Noord-Scharwoude laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw pand?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Noord-Scharwoude vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een professionele energie specialist. Wij adviseren om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder lees je gegevens van mogelijk interessante vakmensen die werken in de gemeente Dijk en Waard. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Noord-Scharwoude

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noord-Scharwoude waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids delen we de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Noord-Scharwoude

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk meer info over isolatie)€1545,00€300,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6125,00€565,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5385,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3135,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€350,00€31,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €570,00€43,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Noord-Scharwoude is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte delen we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Noord-Scharwoude: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Eneco, GreenChoice, Essent of Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €4.650 en heb je terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Noord-Scharwoude laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.700 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €235,00 tot €375,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Noord-Scharwoude. Onderstaand tref je een aantal praktische en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Noord-Scharwoude!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Noord-Scharwoude: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieplan geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Noord-Scharwoude

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand lees je handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Noord-Scharwoude.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van gevel, ramen, vloer, wanden, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Dijk en Waard heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dijk en Waard kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Noord-Scharwoude bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Aartswoud, Oudkarspel en Broek op Langedijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dijk en Waard.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Noord-Scharwoude

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Noord-Scharwoude?

Dit energie maatwerkadvies Noord-Scharwoude is een energieplan met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit advies geeft per maatregel de kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €240,00 tot €340,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €255,00. Het is aan te bevelen om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Noord-Scharwoude te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Noord-Scharwoude voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een hogere energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie