Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oudkarspel

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Oudkarspel geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt wat de opties zijn. Het energieadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het comfort verhogen. In het verduurzamingsplan bieden ze uitgebreid de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een verduurzamingsplan met alle energiebesparende maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oudkarspel die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oudkarspel

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te drukken. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met daarin maatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een ervaren specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oudkarspel (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies geeft een schema met innovatieve duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, buitengevelisolatie met steenwol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Deskundige energie adviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energieadviseurs rekenen verschillende tarieven. Wij adviseren om diverse offertes aan te vragen van neutrale energie specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een complete samenvatting met duurzame investeringen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Oudkarspel.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie specialist loopt door de woning en bekijkt welke duurzaamheidsmaatregelen passen bij de woning. Kort daarop stuurt hij een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen check je onderwerpen zoals de verwachte prijzen, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oudkarspel laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Oudkarspel vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een objectieve energieadviseur. Het is nuttig om een energie expert uit de buurt te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk beschikbare energie adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Dijk en Waard. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Oudkarspel

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oudkarspel waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder vind je de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over zonnepanelen installeren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Oudkarspel

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3320,00€440,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11050,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5215,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3030,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€375,00€37,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €565,00€46,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Oudkarspel is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder bieden we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oudkarspel: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Budget Energie en Delta, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €4.800 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Oudkarspel laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.250 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €245,00 tot €450,00 per ruimte.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Oudkarspel. In dit blokje kan je aan de slag met een weergave met doelgerichte en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Oudkarspel!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Oudkarspel: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Oudkarspel

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand bieden we bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Oudkarspel.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van (spouw)muur, gevel, dak, wanden, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Dijk en Waard heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dijk en Waard vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Oudkarspel opzoeken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Broek op Langedijk, Winkel en Zuid-Scharwoude).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dijk en Waard.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Oudkarspel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oudkarspel?

Een energie maatwerkadvies Oudkarspel is een adviesplan met verschillende opties voor de vergroening van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het adviesplan geeft per maatregel de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €225,00 t/m €285,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €245,00. Het is aan te raden om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Oudkarspel aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Oudkarspel voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie