Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Winkel

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Winkel is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en controleert de diverse opties. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het rapport check je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de potentiële verduurzamingsopties. Het energieplan is ontworpen voor alle particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een verduurzamingsrapport met alle opties die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over een kostenbegroting de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Winkel die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-winkel

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te beperken. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs voor een persoonlijk advies. Deze vakman check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle maatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare energiedeskundige. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Winkel (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies helpt je op weg met diverse duurzame oplossingen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Ervaren maatwerkadviseurs kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om diverse offertes op te zoeken van betrouwbare vakmensen. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een overzicht van groene maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Winkel.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerkadviesbureau bezoekt je aan huis en beschrijft welke potentiële maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen krijg je een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen vind je details zoals de kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Winkel laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonruimte?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Winkel vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een neutrale maatwerk-adviespartij. Het is wijs om een expert uit jouw eigen regio te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder tref je contactgegevens van betrouwbare vakmensen die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Hollands Kroon. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Winkel

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Winkel die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder bieden we informatie rondom de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen opbrengst.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Winkel

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4320,00€400,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10750,00€765,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4875,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3015,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€465,00€23,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1325,00€200,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Winkel is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Tijdens de warme maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder vind je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Winkel: betaalbaar en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Eneco, Engie, GreenChoice & Oxxio, United Consumers, Delta, Vandebron, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €4.900 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Winkel laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.750 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €185,00 tot €350,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Winkel. Hieronder check je een lijst met praktische en goedkope maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Winkel!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Winkel: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Het document geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur analyseert de woning en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Winkel

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder doorzoek je een overzicht met de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Winkel.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, dak, vloer, ramen, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Winkel opzoeken in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Zuid-Scharwoude, Lutjewinkel en Noord-Scharwoude).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Winkel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Winkel?

Een energie maatwerkadvies Winkel is een plan met suggesties voor het verduurzamen van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit energieadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €215,00 – €325,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €240,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Winkel aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Winkel voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een optimale energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie