Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lutjewinkel

Besparen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Lutjewinkel geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energieplan onderzoek je grondig de initiële investering en het rendement van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het energieadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per keuze lees je de geraamde kosten, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Lutjewinkel die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-lutjewinkel

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te verlagen. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: De maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een deskundige expert. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lutjewinkel (februari 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan geef je inzicht in innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, gevelisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde energieadviseur. Geschikte vakmensen kan je vergelijken op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviesbureau’s mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes op te vragen van deskundige vakmensen. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Lutjewinkel.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en stelt vast welke verduurzamingsmaatregelen gunstig zijn. Vervolgens ontvang je een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen lees je randzaken zoals de geschatte kosten, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Lutjewinkel laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn pand?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Lutjewinkel vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare expert. Het is raadzaam om een expert uit jouw eigen regio te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand tref je adresgegevens van mogelijke energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Hollands Kroon. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Lutjewinkel

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lutjewinkel waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand delen wij de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Lutjewinkel

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Het is goed voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3545,00€385,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5975,00€755,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5145,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3380,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€42,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1025,00€180,00 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij normale huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Lutjewinkel is een hele goede keuze. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder bekijk je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Lutjewinkel: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Engie & United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.400 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Lutjewinkel laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak en een extra buffervat. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in de woning warm water te maken. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.950 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alles over infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €195,00 – €450,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Lutjewinkel. In dit blokje kan je aan de slag met een aantal handige en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Lutjewinkel!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Lutjewinkel: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Lutjewinkel

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje doorzoek je handige informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Lutjewinkel.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, (spouw)muur, ramen, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in februari 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon heeft mogelijk verschillende individuele subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Lutjewinkel opzoeken in februari 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Noord-Scharwoude, Nieuwe Niedorp en Oudkarspel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Lutjewinkel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lutjewinkel?

Dit energie maatwerkadvies Lutjewinkel is een adviesrapport met concrete maatregelen voor de verduurzaming van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan komt per maatregel met een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke keuzes jouw woning verduurzamen. Via dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €250,00 tot €325,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €245,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Lutjewinkel aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het complex energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de verwachte prijzen en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Lutjewinkel voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een optimale energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie