Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hollands Kroon

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Hollands Kroon zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en omschrijft de verschillende optie. Het energieplan geeft inzicht in welke werkzaamheden passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan vind je uitgebreid de kosten en het rendement van de mogelijke verduurzamingsopties. Het advies is aan te raden voor particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hollands Kroon die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hollands-kroon

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te beperken. In het rapport wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon doet een grondige analyse en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde vakman. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hollands Kroon (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport geef je inzicht in verschillende energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), isolatie van buitenmuren met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een erkende energie-expert. Gecertificeerde energieadviseurs vind je op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om enkele offertes te vragen van deskundige experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met mogelijk interessante maatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Hollands Kroon.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur komt op locatie en calculeert welke investeringen doelgericht zijn. Kort hierop verstuurt hij een erkend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel noteren ze informatie zoals de geraamde kosten, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hollands Kroon laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Hollands Kroon vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een deskundige energie specialist. Het is aan te raden om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende maatwerkadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Hollands Kroon. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Hollands Kroon

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hollands Kroon waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids bespreken we goede duurzame oplossingen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over radiator isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Hollands Kroon

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1885,00€100,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5560,00€1090,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4730,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2980,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€430,00€36,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,40€7,80 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Hollands Kroon is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder bieden we aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hollands Kroon: betaalbaar en zeer geschikt voor wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Budget Energie, Essent, Vattenfall of Powerpeers, United Consumers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €6.000 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Hollands Kroon kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak en een buffervat voor het water. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) is er al voor €3.550 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €160,00 – €475,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Hollands Kroon. In het gedeelte hieronder delen wij een lijstje met krachtige en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Hollands Kroon!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Hollands Kroon: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het adviesrapport geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Hollands Kroon

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder bespreken we up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Hollands Kroon.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, ramen, dak, gevel, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon heeft mogelijk verschillende regionale subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Hollands Kroon opvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Opmeer, Dijk en Waard en Den Helder).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Je hypotheek oprekken: een extra leningdeel afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Hollands Kroon

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hollands Kroon?

Een energie maatwerkadvies Hollands Kroon is een rapport met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van je woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsadvies biedt per maatregel de minimale prijzen en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In dat geval is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het soort woning, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €210,00 – €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Hollands Kroon te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en het rendement.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Hollands Kroon voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie