Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oude Niedorp

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Oude Niedorp biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het plan verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energiebesparingsadvies delen ze nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsopties. Het verduurzamingsrapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij schrijft een advies met alle verduurzamingsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie toont het rapport de investering, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oude Niedorp die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oude-niedorp

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te verlagen. In dit rapport wordt grondig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een autonome energiedeskundige. Deskundige en bedreven energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oude Niedorp (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document helpt je op weg met verschillende energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van buitenmuurisolatie met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Professionele energie specialisten vind je op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om verschillende offertes op te zoeken van neutrale bedrijven. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website ontdek je een advies met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Oude Niedorp.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur komt op locatie en checkt welke investeringen hun doel goed bereiken. Niet veel later verstuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel vind je aspecten zoals de geschatte kosten, de besparing en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oude Niedorp laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Oude Niedorp vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een deskundige maatwerkadviseur. Het is aan te bevelen om een energie expert uit jouw eigen regio te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder verstrekken we contactgegevens van professionele adviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Hollands Kroon. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Oude Niedorp

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oude Niedorp die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder delen we de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over lucht-water warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Oude Niedorp

 1. Verlaag je energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk hier meer info)€1560,00€205,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6345,00€735,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4650,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3270,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€365,00€26,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1350,00€175,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Oude Niedorp is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, je stoot minder CO-2 uit, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder bekijk je extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oude Niedorp: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Vattenfall of Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Oxxio, Powerpeers. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €5.250 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Oude Niedorp kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.600 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €205,00 t/m €450,00 per element.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Oude Niedorp. In de box hieronder vind je daarom een lijstje met doelgerichte en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Oude Niedorp!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Oude Niedorp: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het plan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur komt je huis en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Oude Niedorp

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand lees je praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Oude Niedorp.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan (spouw)muur, wanden, ramen, vloer, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Oude Niedorp afsluiten in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Winkel, t Veld en Lutjewinkel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Oude Niedorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oude Niedorp?

Dit energie maatwerkadvies Oude Niedorp is een energieadvies met aanbevelingen voor het duurzamer maken van een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport behandelt per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit energieplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €200,00 t/m €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €250,00. Het is verstandig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oude Niedorp te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het flatgebouw te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Oude Niedorp voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie