Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing t Veld

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies t Veld biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en deelt wat de opties zijn. Het energierapport stelt bloot welke keuzes een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies delen ze gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de uitgezochte duurzame keuzes. Het energieadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je ontvangt een energieadvies met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per optie vind je de verwachte prijzen, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in t Veld die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-t-veld

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur neem contact op om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met daarin energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende energieadviseur. Professionele en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in t Veld (februari 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document biedt een lijst met verschillende duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van gevelisolatie met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een deskundige adviseur. Gecertificeerde energie experts kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om enkele offertes te vragen van betrouwbare vakmensen. Geef je behoeften duidelijk aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in t Veld.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie specialist komt thuis langs en rekent uit welke groene maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan mailt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je informatie zoals het kostenplaatje, het rendement en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in t Veld laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woning?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur t Veld vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde specialist. Het is nuttig om een specialist rondom je woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder tref je contactgegevens van betrouwbare adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Hollands Kroon. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van t Veld

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in t Veld waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder noemen we goede energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over water-water warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in t Veld

 1. Een lagere energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3515,00€395,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11375,00€760,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4795,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3325,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€415,00€27,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €18,75€28,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in t Veld is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand delen wij meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp t Veld: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Eneco of Oxxio, Delta, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.050 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in t Veld laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.000 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €250,00 t/m €425,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in t Veld. In het gedeelte hieronder lees je een lijst met populaire en gunstig geprijsde maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in t Veld!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel t Veld: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur doet een grondige check en checkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in t Veld

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder lees je een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in t Veld.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, dak, ramen, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in februari 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening t Veld bekijken in februari 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Lutjewinkel, Zijdewind en Nieuwe Niedorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen over energie besparen in t Veld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing t Veld?

Dit energie maatwerkadvies t Veld is een besparingsrapport inclusief suggesties voor het verduurzamen van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. Middels dit energieadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op woningtype, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €190,00 t/m €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €270,00. Het is nuttig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in t Veld te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in t Veld voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie