Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zijdewind

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Er zijn veel opties, waar begin in? Is het slim om te isoleren, een hybride warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Zijdewind kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en controleert de diverse opties. Het rapport is concreet en vertelt welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies check je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de bekende verduurzamingsmogelijkheden. Het energieadvies is geschikt voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals het budget, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Zijdewind die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zijdewind

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te beperken. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman check jouw huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een onafhankelijke expert. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zijdewind (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies bevat een weergaven van uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van gevelisolatie met steenwol en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een betrouwbare energieadviseur. Objectieve experts zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is goed om minimaal 2 offertes op te zoeken van professionele energie adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies als je kunt. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een overzicht van werkzaamheden die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Zijdewind.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau komt bij je thuis en beschrijft welke energiebesparingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens verkrijg je een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport randzaken zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zijdewind laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Zijdewind vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een deskundige adviseur. Het is raadzaam om een adviesbureau uit de buurt te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder tref je naam + adresgegevens van erkende energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Hollands Kroon. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Zijdewind

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zijdewind waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids vind je de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over bodem-water warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Zijdewind

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3575,00€435,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11925,00€640,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5150,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3060,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€390,00€42,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1175,00€195,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Zijdewind is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder lees je praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Zijdewind: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Essent, Eneco, Vattenfall en United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €5.650 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Zijdewind laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.250 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €180,00 tot €425,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Zijdewind. Onderstaand delen wij een overzicht met relevante en betaalbare duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Zijdewind!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Zijdewind: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Zijdewind

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand bieden we een overzicht met de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Zijdewind.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van gevel, dak, ramen, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Zijdewind aanvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Nieuwe Niedorp, Waarland en Oude Niedorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Zijdewind

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zijdewind?

Dit energie maatwerkadvies Zijdewind is een rapport met verschillende opties voor het verduurzamen van jouw pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport geeft per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit concept plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €220,00 – €305,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is raadzaam om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Zijdewind te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Zijdewind voor bedrijven. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie