Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwe Niedorp

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwe Niedorp is een goed hulpmiddel! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en test wat de opties zijn. Het energieadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport bieden ze gedetailleerd de kosten en het rendement van de getoonde investeringsopties. Het verduurzamingsrapport is een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een aanbevelingen-rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie check je het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Nieuwe Niedorp die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwe-niedorp

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te minderen. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: De maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare adviseur. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs tref je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwe Niedorp (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geeft een overzicht met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels met PUR en het gebruik van een zonneboiler. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. Gecertificeerde adviesbureaus kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om enkele offertes aan te vragen van onafhankelijke EPA-adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een overzicht van opties die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwe Niedorp.

 4. Het energierapport doornemen

  Een energieadviseurs komt bij je thuis en analyseert welke opties doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen verkrijg je een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de investering, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwe Niedorp laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je pand?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Nieuwe Niedorp vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Het is beter om een adviseur uit jouw eigen regio te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand lees je adresgegevens van mogelijk beschikbare maatwerkadviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Hollands Kroon. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Nieuwe Niedorp

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwe Niedorp die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder vind je de gunstigste duurzame oplossingen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over lucht-lucht warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Nieuwe Niedorp

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3570,00€475,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10275,00€655,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4855,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2835,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€410,00€28,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,60€7,95 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Nieuwe Niedorp is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder behandelen we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuwe Niedorp: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, GreenChoice, Essent, Vattenfall & Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.600 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Nieuwe Niedorp kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.750 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €180,00 – €475,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Nieuwe Niedorp. Hieronder verstrekken we een overzicht met praktische en niet al te dure maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Nieuwe Niedorp!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Nieuwe Niedorp: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsplan vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur analyseert de woning en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Nieuwe Niedorp

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand tref je een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwe Niedorp.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van vloer, gevel, dak, wanden, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon heeft mogelijk verschillende lokale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Nieuwe Niedorp afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Oudkarspel, Oude Niedorp en Winkel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Nieuwe Niedorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwe Niedorp?

Het energie maatwerkadvies Nieuwe Niedorp is een plan met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit document vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €175,00 tot €320,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €260,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwe Niedorp op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Nieuwe Niedorp voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie