Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kreileroord

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Kreileroord kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en verkent waar besparingen mogelijk zijn. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het energieadvies beschrijven ze grondig de kosten en baten van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het advies is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een plan met alle opties die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel kun je aspecten achterhalen zoals een kostenbegroting het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Kreileroord die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kreileroord

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te verlagen. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de kosten zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ga je je woning isoleren, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een objectieve maatwerkadviseur. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kreileroord (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document geeft een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, binnen- of buitengevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een deskundige energie-expert. Erkende maatwerkadviesbureaus kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te ontvangen van ervaren bedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met maatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Kreileroord.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en berekent welke werkzaamheden aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens mailt hij een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze eigenschappen zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Kreileroord laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Kreileroord vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een ervaren expert. Het is verstandig om een energie-specialist uit de regio te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder check je gegevens van professionele adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Hollands Kroon. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Bureau BaekSchilderend 541791BHDen Burg
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Kreileroord

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kreileroord met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids behandelen we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over gevel isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Kreileroord

 1. Verlaging van de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (lees meer over isolatie)€4455,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4605,00€970,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5325,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3180,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€445,00€49,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €21,25€31,50 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Kreileroord is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder delen wij handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kreileroord: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Essent, Budget Energie, Engie en Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.900 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Kreileroord laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.150 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €155,00 tot €475,00 per paneel.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Kreileroord. In dit blokje vind je om die reden een schema met impactvolle en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Kreileroord!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Kreileroord: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Het concept plan bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Kreileroord

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder onderzoek je praktische informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Kreileroord.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan wanden, vloer, ramen, dak, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon biedt mogelijk ook diverse regionale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Kreileroord bekijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Barsingerhorn, Slootdorp en Haringhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Kreileroord

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kreileroord?

Een energie maatwerkadvies Kreileroord is een concept plan inclusief suggesties voor de verduurzaming van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies komt per maatregel met het financiële plaatje en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €190,00 – €295,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €255,00. Het is nuttig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Kreileroord te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Kreileroord voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie