Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Slootdorp

De hoogte van de energierekening beperken? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Slootdorp biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en controleert waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het plan doorzoek je uitvoerig de kosten en baten van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het energieadvies is aan te raden voor particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over het kostenplaatje, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Slootdorp die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-slootdorp

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te drukken. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale investering is, en wat het rendement is. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een gediplomeerde energie-expert. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Slootdorp (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan geeft een schema met alle maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van spouwmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een deskundige maatwerkadviseur. Objectieve experts vind je op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde energie experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een weergave met investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Slootdorp.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De adviseur loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen doelgericht zijn. Kort hierop mailt hij een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Slootdorp laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw huis?

Contacteer energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Slootdorp vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een deskundige maatwerkadviseur. Het is slim om een specialist uit de omgeving te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder check je adres details van professionele EPA-adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Hollands Kroon. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Bureau BaekSchilderend 541791BHDen Burg
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Slootdorp

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Slootdorp die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder delen wij de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over bodem isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Slootdorp

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1930,00€120,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12150,00€675,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5315,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3220,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€345,00€43,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,45€6,10 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Slootdorp is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het klimaat, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder bieden we praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Slootdorp: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Vattenfall, Eneco, Essent en Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Delta. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €5.750 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Slootdorp laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.900 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €200,00 t/m €325,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Slootdorp. In het gedeelte hieronder doorzoek je een schema met effectieve en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Slootdorp!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Slootdorp: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Slootdorp

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder lees je nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Slootdorp.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, (spouw)muur, dak, ramen, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon heeft mogelijk verschillende particuliere subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Slootdorp afsluiten in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Haringhuizen, Middenmeer en Wieringerwerf).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Slootdorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Slootdorp?

Dit energie maatwerkadvies Slootdorp is een adviesrapport met aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het plan komt per maatregel met een kostenbegroting en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit besparingsrapport een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke alternatieven helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit besparingsadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot en met €330,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €260,00. Tip: het is handig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Slootdorp te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. In het document vinden bewoners ook de geschatte prijzen en de verwachte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Slootdorp voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie