Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wieringerwerf

De hoogte van de energierekening beperken? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Wieringerwerf geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en deelt de verschillende optie. Het rapport laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het plan doorzoek je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke verduurzamingsopties. Het verduurzamingsrapport is een uitkomst voor particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een energieadvies met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze krijg je inzicht in het budget, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Wieringerwerf die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wieringerwerf

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het advies wordt uitvoerig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale energiedeskundige. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wieringerwerf (februari 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan geeft een overzicht met uiteenlopende maatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare maatwerk adviseur. Geschikte specialisten kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om meerdere offertes te zoeken van betrouwbare energie specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt.. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een advies met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Wieringerwerf.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en onderbouwt welke werkzaamheden doelgericht zijn. Op basis hiervan verstuurt hij een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je eigenschappen zoals de kosten, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wieringerwerf laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Wieringerwerf vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een neutrale expert. Het is nuttig om een adviseur uit jouw eigen regio te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder lees je adres-informatie van mogelijk interessante maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Hollands Kroon. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Bureau BaekSchilderend 541791BHDen Burg
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Wieringerwerf

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wieringerwerf die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder check je de meest geschikte duurzame oplossingen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over dak isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Wieringerwerf

 1. Verlaag je energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3370,00€455,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10600,00€615,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5005,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3065,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€455,00€57,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €25,00€31,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Wieringerwerf is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte behandelen we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Wieringerwerf: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Essent, Eneco, Vattenfall of Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €5.450 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Wieringerwerf laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Het systeem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.700 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €195,00 t/m €425,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Wieringerwerf. Onderstaand kan je aan de slag met een schema met effectieve en voordelige energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Wieringerwerf!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Wieringerwerf: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Wieringerwerf

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand check je up-to-date info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Wieringerwerf.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van (spouw)muur, dak, ramen, wanden, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in februari 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Wieringerwerf afsluiten in februari 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Kolhorn, Kreileroord en Barsingerhorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Wieringerwerf

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wieringerwerf?

Een energie maatwerkadvies Wieringerwerf is een plan met een plan van aanpak voor de vergroening van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit besparingsadvies vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Via dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €180,00 – €315,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €235,00. Tip: het is handig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Wieringerwerf te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de uiteindelijke kosten en de besparing per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Wieringerwerf voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie